GRID Mimarlık Planlama ve Tasarım Dergisi, Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından yayımlanan uluslararası, çift kör hakemli, bilimsel ve açık erişimli bir e-dergidir. Dergi, mimarlık, planlama ve tasarım alanlarıyla ilgili özgün araştırma makaleleri, incelemeler, kitap incelemeleri, eğitim tabanlı araştırmalar ve güncel tartışmaları kapsayan makaleler yayımlamaktadır. GRID, araştırmacıların özgün çalışmalarını yayımlamak için bir platform olmasının ötesinde tasarım temel alanların farklı alt alanlarında yapılacak çalışmalar için disiplinler arası  bir ortam sunmaktadır. GRID araştırmacıların disiplinler arası çalışmalarını sunmalarını yürekten destekler. Bu kapsamda GRID, hevesli akademisyenleri, tasarımcıları ve araştırmayla ilgilenen herkesi bilgiyi aktarmaya davet etmektedir. Dergi ilgili daha fazla bilgi almak lütfen tıklayınız.