×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Çankaya Üniversitesi Mimarlık Bölümü akademik kadrosunda yer alan Öğretim Görevlisi Mimar Oktay Veral’ ın tasarlamış olduğu ‘Malatya İnönü Üniversitesi Camii’ projesi; Suudi Arabistan’ da düzenlenen Abdullatif Al Fozan Ödülü için ödül adayı olarak seçilmiştir. 

Abdullatif Al Fozan Ödülü

Abdullatif Al Fozan Ödülü; 2011 yılından itibaren cami yapılarının mimari, kentsel ve teknik özelliklerini değerlendirmekte ve yapının mimarını ödüllendirmektedir. Yarışmanın amacı, çağdaş cami tasarımlarının gelişimine özelleşmiş ve sınıflandırılmış bir veri tabanı oluşturarak katkı sağlamaktır. Ödül ilk olarak Suudi Arabistan’ daki dini yapıların değerlendirilmesi ile başlayıp İslam ülkelerindeki dini yapıları kapsayacak kadar genişlemiştir. Değerlendirmeye alınan projeler; Merkez, Cuma ve Yerel Camiiler olmak üzere üç ayrı kategoride incelenmektedir. 

Mimar Oktay Veral

2001 yılından bu yana Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta olan Mimar Oktay Veral, 46 yıllık meslek yaşamına Gama İş Merkezi, Emlak Bankası Kızılay Hizmet Binası, TBMM Sosyal Hizmet Binası, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Hastanesi, Muğla Üniversitesi ve Malatya Üniversitesi’nde çeşitli yapılar olmak üzere 100’ü aşkın yapı sığdırmıştır.

‘Malatya İnönü Üniversitesi Camii’ projesinin 2010 yılında inşaatı tamamlamış olup Malatya’ da kullanıma açılmıştır. Ödül ve katılan projeler hakkında daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.