×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) ve Koleksiyon Mobilya işbirliğiyle ağırlamakta olduğu “Koleksiyon/ TSMD Mimarları Ağırlıyor” sergilerinin üçüncüsü "SELDA GÜMÜŞDOĞRAYAN MİMARLIK / Selda Gümüşdoğrayan Bürosu" mimari proje sergisi 08 Aralık 2014 Pazartesi günü Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde izleyicileriyle buluştu. Sergi kapsamında Selda Gümüşdoğrayan, 11 Aralık 2014 Perşembe günü katılımcılarla bir söyleşi de gerçekleştirildi.

Sergi Süresi : 08 Aralık 2014 – 19 Aralık 2014 

 

MİMAR HAKKINDA

Selda Gümüşdoğrayan 1971 yılında Ankara’da doğdu. 1994 yılında Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında ve mezuniyet sonrası çeşitli mimarlık bürolarda çalıştı. Yapı tasarlamanın ve üretmenin kurumsal olmaktan çok bireysel bir eylem olduğunu düşündüğü için 1999 yılından bu yana çalışmalarını kendi ismini taşıyan Ankara’daki ofisinde sürdürmektedir. 2000 yılından itibaren çeşitli Üniversitelerde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak bulundu. Halen Atılım Üniversitesi  Mimarlık bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisidir. TMMOB Mimarlar odası,  TSMD ve Mimarlar Derneği 1927 üyesidir.

Selda Gümüşdoğrayan Mimarlık Bürosu kurulduğu 1999 yılından beri projelendirdiği tüm yapılarda birikim ve deneyimini sorgulayan, yeni  ve farklı ifade biçimleri ile kendini geliştirmeyi hedefleyen bir tasarım anlayışını benimsemiştir. Değişen ve gelişen insan, çevre,teknoloji gibi dinamikleri proje girdisi olarak ele alıp fikir, kurgu ve yapı olarak özgün ve çağdaş mimari ürünler elde etmeyi hedeflemiştir. Mimarlık sanatına ve mesleğine hizmet etmek ve katkıda bulunmakla birlikte, kullanıcı, yatırımcı, uygulamacı memnuniyetini sağlamak esas amacıdır. Büro, bugüne kadar çok sayıda değişik  işlevlerde ve niteliklerde  yapı tasarlamakla birlikte, 2005 yılından itibaren yurtiçinde ve yurtdışında ağırlıklı olarak yapısı ve branş hastanesi projelendirmiştir.
TSMD Mimari tasarım ve uygulama alanında etkin olan mimarların, mimarlık mesleğini geliştirmek, toplumda saygınlığını ve etkinliğini arttırmak için 1987 yılında kurulmuştur. Üyelerinin son dönem projelerini kapsayan sergiler, tasarımın çağdaş örneklerini mimarlık ve tasarım meraklılarıyla buluşturmayı, tasarımın farklı disiplinlerini yanyana getirmeyi amaçlıyor.