×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Bu yıl Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden hocalar ve öğrenciler uluslararası ve ulusal kuruluşların düzenlediği mimarlık ve tasarım yarışmalarından birçok ödül aldılar.

Çankaya Üniversitesi öğrencilerinden Merve Taştan ve İzel Poyraz, her yıl Amerika'da düzenlenmekte olan ve tasarım alanının Oscar'ları olarak bilinen IDA (International Design Awards) uluslararası tasarım yarışmasında ödül alırlarken , Doğuş Üniversitesi'nin üniversite öğrencileri arasında üzenlediği "Çocuk Evlilikleri" Afiş Tasarım Yarışması'nda üniversitemiz Mimarlık Bölümü öğrencisi Zeynep Özoğlu "Eller" isimli çalışmasıyla ödül aldı. 

IDA tarafından Merve Taştan "Porsche Pavilion" adlı, Porsche arabalarının teşhir edilmesi için tasarladığı yapı önerisi ile "Concept" grubunda Birincilik Ödülü ile ödüllendirilirken, İzel Poyraz oturma elemanı tasarımı ile "Home Furniture" grubunda İkincilik ödülü aldı. Zeynep Özoğlu'nun "Eller" isimli afişi ise Doğuş Üniversitesi tarafından Teşekkür ile ödüllendirilerek, sergilenmek ve Uluslararası İnsan Hakları Birliği'ne gönderilmek üzere seçildi.

Ayrıca, Çankaya Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğretim görevlileri Gülru Mutlu Tunca ile Güniz Sağocak farklı tasarım kategorilerinde her yıl düzenlenen ve İtalya merkezli bir yarışma olan A'Design Award'da "Oyuncak, Oyun ve Hobi Ürünleri Tasarımı" kategorisinde "Boo!" isimli masa oyunu tasarımlarıyla Bronz Ödül kazandılar.