×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Fakültemiz Mimarlık Bölümü kentsel tasarım stüdyosu ARCH 431 dersi 2015-2016 Bahar Dönemi projesi kapsamında 6-7 Kasım 2015 tarihlerinde Kapadokya bölgesine proje gezisi düzenledi.

Yrd. Doç. Dr. Fatma Gül Öztürk ve Uzm. Sıla Karataş Başoğlu tarafından yürütülmekte olan ARCH 431 Kentsel Tasarım Stüdyosu, Kapadokya bölgesinde ve Nevşehir il sınırları içerisinde yer alan ancak tarihi ve kültürel değerleri açısından göz ardı edilmiş olan Gülşehir ilçesini 2015-2016 yılı proje alanı olarak belirledi. Mübadeleden önce bir Rum yerleşimi olan Gülşehir'deki eski Rum Mahallesiile 18. Yüzyıl Osmanlı yapıları ziyaret edildi. Kapadokya bölgesinin rekreasyon alanı olarak en büyük parkı olan ve Kızılırmak kıyısında yer alan Sadabat Parkı da öğrenci ve hocalarımız tarafından incelenen alanlardan biriydi. Gülşehir Belediyesi'nin misafirperver rehberliğinde Gülşehir'in mevcut tarihi, kültürel ve doğal dokusu incelendi. Aynı zamanda Gülşehir'in Açıksaray yerleşiminde 3 yıl boyunca yüzey araştırması yürütmüş olan Yrd. Doç. Dr. Fatma Gül Öztürk hocamızın rehberliğinde Açıksaray yerleşimi gezildi.

İki günlük gezi kapsamında, Gülşehir başta olmak üzere, Kapadokya bölgesindeki Avanos, Ürgüp ve Mustafapaşa ile Kırşehir'in Kaman ilçesinde yer alan Japon Bahçesi ziyaret edildi. Mustafapaşa'da Kapadokya bölgesine uzman ara eleman yetiştirmek üzere açılmış olan ve köyün Osmanlı Dönemi'nde yapılmış ve bugün eğitim yapılmak üzere restore edilmiş olan medresesinde eğitim veren Kapadokya Meslek Yüksekokulu ve Mustafapaşa'da yer alan St. Jean Kilisesi, yüksekokul hocalarından Öğr. Gör. Vildan Yılmaz rehberliğinde gezildi.

Gezi kapsamında öğrencilerimize gösterdikleri misafirperverlik ve ilgi ve rehberliklerinden ötürü Gülşehir Belediyesi ve halkına ve Kapadokya Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Vildan Yılmaz'a teşekkür ederiz.